Challenge: kennismaken met duurzame voeding

Challenge: kennismaken met duurzame voeding

Helaas, we hebben besloten onderstaande wedstrijd te annuleren. Op 6 juni was er slechts één persoon die 2 activiteiten ingestuurd. Dat is wat weinig voor een wedstrijd. 

Doe mee aan een activiteit en beschrijf hoe je het vond. Hiermee verdien je telkens een punt.

We hopen dat veel mensen deelnemen en hun ervaring willen delen, al is het maar één regeltje tekst. Dat kan anderen inspireren om ook eens kennis te maken met duurzame voeding.

Dit zijn de regels:

 • maximaal 2 maaltijd-punten (voor deelname aan kookworkshop met biologische groente, en/of deelname aan buurttafel met biologische groente, en/of workshop zuurkool maken) 
 • maximaal 3 voor excursies (naar oogstgenoten-tuin, graanwandeling, plukwandeling, fietstocht langs eetbare tuinen etc)
 • groentetas: 1 (eenmalig uitproberen of abonnement)
 • zelf opkweken: 2 (kiemgroentes, groentezaden, bonen)
 • zelf oogsten bij een tuinder: 2 (frambozen, bessen, appels plukken) 

Je kan meedoen zo vaak je wilt. Maar je kan je reactie maar een beperkt aantal keren inzenden.
Bijvoorbeeld: om 2 maaltijdpunten te verdienen moet je twee keer een reactie inzenden. Dat kan zijn: twee keer aan een maaltijd deelnemen, of twee keer aan een kookworkshop, of elk één keer.
Je kunt in totaal 2+3+1+2+2 = 10 punten verdienen.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan (kan dus niet meer)
 2. Neem deel aan een activiteit (of meer, zoveel je wilt)
 3. Ga naar Mijn acties en kies het juiste vakje (kookworkshop, excursie, groentetas, zelf opkweken, zelf oogsten)
 4. Vul de gevraagde velden in (datum, titel, je ervaring, eventueel maximaal 3 foto’s)
 5. Sla je gegevens op en je verdient een punt. Je ziet je scores bij Mijn acties.
 6. Extra: lees en deel je ‘tips en trucs’, adressen, linkjes etc. over het thema van de maand. Je verdient hier geen punten mee, maar als er meer dan 50 deelnemers met het maximale aantal punten zijn, dan kijken we ook naar je eventuele bijdrages.

Is iets nog nog onduidelijk? Kijk dan even bij de rubriek Vragen of stel je vragen aan ons

Hoe gaat het met de challenge? Gaan we ons doel bereiken om meer mensen te interesseren voor duurzame voeding?

Facebook Samen gezond eten  in Nijmegen:  

Op 20 februari volgden 43 personen ons. Dat is nog niet zoveel, maar het berichtje van 8 feb. over een keuken huren in buurtcentra werd wel 193 keer bekeken.
Op 6 juni waren dat er 60.
De excursie naar voedselbos Ketelbroek bereikte 194 mensen.

Excursies

Deze excursies zijn populair:

 • de broodbakcursus van Ineke Berentschot (vol tot en met mei)
 • excursie voedselbos Wouter van Eck

Website

Op 20 februari 2018 waren er 30 mensen ingeschreven voor de nieuwsbrief
Ook 30 mensen hadden zich op dat moment geregistreerd op de website.

Maar nog niemand had een tip geplaatst op het maandthema.
Ook had nog niemand meegedaan aan de wedstrijd door minimaal één regeltje te plaatsen na een activiteit.

Update 6 juni 2018: 47 mensen geabonneerd op de nieuwsbrief.
85 mensen registreerden zich op de site.

Dit kan nog wel beter. Wil je ons hierbij helpen?

 • vertel anderen over wat hier allemaal gebeurt en noem de website: samengezondetennijmegen.nl
 • schrijf je in voor de nieuwsbrief: je krijgt hier achtergrond informatie en de agenda met excursies
 • deel de Facebook pagina graag met anderen
 • doe mee met excursies

Heb je nog een idee? Laat het ons weten.

Facebook Samen gezond eten Nijmegen: (de laatste 10 berichten)

 

Facebook Berichten

DUURZAME HORECA CHALLENGE OKTOBER 2018LEKKER VEGAN UIT ETENWe houden allemaal van lekker eten. Het liefst doen we dat met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Het is bekend dat plantaardige producten een veel kleinere ecologische voetafdruk hebben dan dierlijke varianten, gezondheidsvoordelen met zich meebrengen en beter zijn voor dierenwelzijn. Redenen voor ons om jou ook te verleiden eens heerlijk veganistisch uit eten te gaan. En we maken het je nu extra makkelijk met de Duurzame Horeca Challenge: bij elk van de deelnemende horeca kun je uit minstens twee duurzame, vegan opties kiezen en zo ervaren hoe lekker vegan eten is.64 horeca zaken doen mee!Hier vind je ze: http://www.bit.do/vegan-mapsZooooo cool!! 😎 Wist jij dat je deze maand op 64 plekken in Nijmegen-Centrum Vegan uit eten kan? Maar liefst 64 deelnemende ondernemingen aan de Duurzame Horeca Challenge bieden minstens 2 lekkere Vegan gerechten aan. Soms ook met een speciale korting! Zegt het voort!!!!!!! Oh ja, beetje trots, mijn Lovingly Wholesome food foto's worden gebruikt in de campagne 😅💪・・・Ga direct naar de plattegrond van deelnemende eetgelegenheden via https://google.com/maps/d/… ・・・#Repost @lekker_vegan_uit_eten_nijmegen・・・De Duurzame Horeca Challenge begint op maandag 1 oktober. Een hele maand lang kun je uit minstens twee lekkere vegan gerechten kiezen bij alle 64 horecagelegenheden op onze plattegrond (link in bio). Eet smakelijk :)!Green Capital Challenges organiseert deze Duurzame Horeca Challenge in samenwerking met de Vegan Challenge van de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme) en Vegetarische Donderdag Nijmegen.Foto van vegan stamppotgerecht met dank aan @annekelovinglywholesome :).@nlvegan @greencapital18 @greencapitalchallenges @30dagenvegan #nijmegengreencapital2018#veganchallenge #veganchallengenl #veganfriendly ... Lees meerLees minder

2 weken geleden

DUURZAME HORECA CHALLENGE OKTOBER 2018
LEKKER VEGAN UIT ETEN We houden allemaal van lekker eten. Het liefst doen we dat met zo min mogelijk belasting voor het milieu. Het is bekend dat plantaardige producten een veel kleinere ecologische voetafdruk hebben dan dierlijke varianten, gezondheidsvoordelen met zich meebrengen en beter zijn voor dierenwelzijn. Redenen voor ons om jou ook te verleiden eens heerlijk veganistisch uit eten te gaan. En we maken het je nu extra makkelijk met de Duurzame Horeca Challenge: bij elk van de deelnemende horeca kun je uit minstens twee duurzame, vegan opties kiezen en zo ervaren hoe lekker vegan eten is.
64 horeca zaken doen mee! Hier vind je ze: http://www.bit.do/vegan-maps

 

Comment on Facebook

Linkje lijkt niet meer te werken, hier vind je de flyer met ook de adressen erop: eetbaarnijmegen.nl/nijme/wp-content/uploads/2018/10/Flyer-plattegrond-Duurzame-Horeca-Challenge-N...

De Voedselkaravaan komt naar Nijmegen! Op 4 oktober is iedereen welkom die iets heeft met voedsel. Dat kan zijn als producent, verwerker, verkoper, beleidsmaker of liefhebber van voedsel. Via de knop Nu Boeken kun je je aanmelden voor het evenement.En via ons 'MENU' kun je het programma inzien: https://www.facebook.com/pg/voedselkn/menu/ (als de link niet werkt, kopieer hem dan).KOM OOK NAAR LANDGOED GROOTSTAL OP 4 OKTOBER!Je moet je wel even opgeven en kan dan ook aangeven welke workshops je wil volgen. ... Lees meerLees minder

1 maand geleden

Meer ...

NB: kijk ook eens op de voortgangspagina van de challenge: daag elkaar uit tot het eten van een duurzame maaltijd

Share This